موسسه فرهنگی امید اخباراتی

مراسم فرش قرمز فیلم «برادران لیلا» در بخش اصلی جشنواره کن با حضور سعید روستایی نویسنده و کارگردان فیلم برادران لیلا (Leila’s Brothers) در کنار بازیگران این فیلم همچون سعید پورصمیمی، نوید محمدزاده، ترانه علیدوستی، پیمان معادی و همچنین هومن بهمنش (فیلم‌بردار) و بهرام دهقانی (تدوینگر) چهارم خردادماه سال 1402 برگزار شد.

اولین نمایش فیلم «برادران لیلا» با سرمایه‌گذاری موسسه فرهنگی امید اخباراتی (Omid Akhbarati Istitute) در بخش مسابقه اصلی جشنواره کن با برگزاری مراسم فرش قرمز آغاز شد. این فیلم را پس از فیلم بی‌همه‌چیز می‌توان دومین فعالیت جدی موسسه فرهنگی امید، در حوزه سینما دانست که امیدهای بسیاری را در میان علاقه‌مندان به فرهنگ و هنر برای درخشش در جشنواره کن ایجاد کرد. فیلم برادران لیلا یکی از ۲۱ فیلم بخش رقابتی جشنواره کن امسال است که برای کسب جایزه نخل طلای بهترین فیلم و دیگر جوایز بخش مسابقه بین‌الملل رقابت خواهد کرد.

خلاصه داستان فیلم برادران لیلا

در خلاصه داستان منتشرشده از فیلم «برادران لیلا» آمده است: لیلا در ۴۰ سالگی تمام زندگی خود را صرف مراقبت از پدر و مادر و چهار برادرش کرده است. در کشوری که درگیر تحریم‌های اقتصادی بین‌المللی است، خانواده دائماً باهم بحث می‌کنند و با زیر بار بدهی‌ خُرد می‌شوند. لیلا درحالی‌که برادرانش در تلاش برای گذراندن زندگی خود هستند، نقشه‌ای می‌کشد تا با راه‌اندازی یک تجارت خانوادگی آن‌ها را از فقر نجات دهد و این آغاز اتفاقات عجیب و غریب برای این خانواده است. در واقع این فیلم به دنبال نمایش آثار مخرب تحریم های اقتصادی در زندگی مردم ایران است.

سرمایه‌گذاری موسسه فرهنگی امید در حوزه سینما و هنر

سرمایه‌گذاری در صنعت سینما یکی از فعالیت‌های جذاب بخش‌های خصوصی در سرتاسر دنیاست و کشورهایی چون آمریکا، هند، ترکیه و… با سرمایه‌گذاری در صنعت سینما علاوه بر خلق ثروت، توانسته‌اند اثراتی فراسرزمینی در حوزه فرهنگ و هنر بر مردم سرتاسر جهان داشته باشند. برای نمونه صنعت سینما در کشوری چون ترکیه، به‌عنوان کشوری در خاورمیانه در سال‌های 2009 تا 2018 چیزی حدود 190میلیون یورو، گردش مالی داشته است. سینمای بالیوود، یکی از سینماهای پیشتاز در دنیا، در سال‌های اخیر به‌طور متوسط سالانه حدود 180 میلیارد روپیه، خلق ثروت برای هندوستان کرده است.

بالیوود امید اخباراتی

در ایران، نمی‌توان سینما را صنعتی شده دانست و سرمایه‌گذاری در کشورمان، چندان برای سرمایه‌گذاران جذاب نبوده است چراکه برای نمونه در سال 1398 طبق آمار رسمی، کل گردش حساب سینمای ایران چیزی حدود 300 میلیارد تومان بوده است که به‌راحتی در برابر سایر بخش‌های اقتصادی ایران می‌توان از آن چشم‌پوشی کرد. با توجه به این مسئله تنها بخش فعال در سینمای ایران بخش‌های دولتی و عمومی بوده‌اند و کمتر بخش‌های خصوصی وارد این صنعت پول‌ساز و بدون شک دارای ابعاد فرا اقتصادی گسترده شده‌اند. شاید بتوان موسسه فرهنگی امیداخباراتی (Omid Akhbarati Institute) را یکی از معدود بخش‌های خصوصی در ایران دانست که وارد بخش صنعت سینما شده است.

از فیلم بی‌همه‌چیز تا فیلم برادران لیلا

اولین فیلمی که موسسه فرهنگی امید اخباراتی حمایت مالی از آن انجام داده است، فیلم بی‌همه‌چیز است. فیلم بی‌همه‌چیز فیلمی ایرانی در ژانر درام اجتماعی به کارگردانی محسن قرایی، نویسندگی محسن قرایی و محمد داوودی و تهیه‌کنندگی جواد نوروزبیگی محصول سال ۱۳۹۹ در اوج روزهایی که دنیا و کشور درگیر کرونا بود، ساخته شد. این فیلم در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر حضور داشت و موفق به کسب 5 سیمرغ بلورین و نامزدی در 10 بخش برای بهترین اثر شد.

امید اخباراتی، فعال اقتصادی و رئیس هیات مدیره موسسه فرهنگی امیداخباراتی
امید اخباراتی (Omid Akhbarati)، فعال اقتصادی و رئیس هیات مدیره موسسه فرهنگی امیداخباراتی

دومین فیلمی که موسسه فرهنگی امیداخباراتی از آن حمایت مالی کرده است، فیلم برادران لیلا است. امید اخباراتی توانسته است با ایجاد شرایط مالی مناسب، ستاره‌های سینمای ایران را همچون نوید محمدزاده، پیمان معادی، ترانه علیدوستی، فرهاد اصلانی، محمدعلی محمدی و سعید پورصمیمی را با یک رسالت اجتماعی گرد هم آورد. بدون شک، این دو فیلم تنها شروعی برای این موسسه فرهنگی خصوصی قلمداد می‌شود.

اهداف موسسه فرهنگی امید اخباراتی در حوزه فرهنگ و سینما

«موسسه فرهنگی امیداخباراتی» به‌عنوان حامی، مجری و سرمایه‌گذار طرح‌های فرهنگی- هنری و سینمایی همچون «فیلم بی‌همه‌چیز» و فیلم «برادران لیلا» فعالیت دارد و در مواردی چون تولید محصولات فرهنگی، نشر کتاب، مجله، مشارکت در خلق محصولات هنری و حمایت از مؤسسات هنری پیش‌قدم بوده است. ازجمله اهداف فرهنگی این موسسه می‌توان به تولید پویانمایی، سرویس پخش آنلاین فیلم و ساخت «مجموعه فرهنگی امیدآرنا»، اشاره نمود. یکی از ویژگی‌های برجسته موسسه خصوصی و مستقل امیداخباراتی را می‌توان حضور در عرصه مطبوعات و داشتن انتشارات اختصاصی عطامید (عطایی)، به‌عنوان یکی از باسابقه‌ترین انتشارات ایران، با نزدیک به یک قرن سابقه، دانست که آثار فرهنگی و هنری مکتوب بسیاری توسط این ناشر در اختیار فرهنگ‌دوستان کشورمان قرار داده شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *