موسسه فرهنگی امید اخباراتی

17

نیروهای موسسه

5

فیلم های ساخته شده

4

حوزه های تخصصی موسسه

150+

فعالیت های فرهنگی-هنری

تهران

موقعیت موسسه

توضیح کلی درباره موسسه:

موسسه فرهنگی چندمنظوره امید، به صورت غیررسمی از سال 1376 فعالیت‌های خود را در عرصه فرهنگ و هنر آغاز کرده است. سرآغاز این موسسه را می‌توان در علاقه فردی موسس و رئیس هیئت مدیره آن، آقای امیداخباراتی به مباحث فرهنگی-هنری جست و جو کرد که این علاقه وی را در جوانی به سمت فعالیت‌هایی جسته و گریخته در این حوزه سوق داد. ابتدا وی برای انجام کارهای عام المنفعه، «بنیاد خیریه امید اخباراتی» را ایجاد کرد و پس از آن برای فعالیت منسجم و تخصصی در حوزه فرهنگ و هنر، «موسسه فرهنگی چندمنظوره امید» را به همراه جمعی از فعالان این حوزه تاسیس نمود. این موسسه در سه بخش حمایت، اجرا و سرمایه‌گذاری طرح‌های فرهنگی- هنری از قبیل تولید محصولات فرهنگی-هنری، نشر کتاب و مجله، تولید پویانمایی متناسب با استانداردهای بین‌المللی، کشف و حمایت از استعدادهای برتر فرهنگی-هنری، ایجاد زیرساخت‌های فرهنگی-هنری، سرمایه‌گذاری در کارهای سینمایی، استانداردسازی فعالیت‌های فرهنگی-هنری و حمایت از مؤسسات فرهنگی-هنری فعالیت‌هایی داشته و  اهداف و برنامه‌های وسیعی را در دستور کار خود دارد.

در نهایت باید به این نکته توجه کرد که هرچند ممکن است موسسه امید موفق به تکمیل همه ی برنامه ها و طرح‌های مدنظر خود در آینده ی نزدیک نشود ولی بدون شک از هیچ تلاشی برای ریل‌گذاری در مسیر اهداف و  چشم‌اندازهای یاد شده، فروگذار نخواهد کرد.

بخش های مختلف موسسه

 1.     سارامید: حمایت از تولید و ترویج محتوای فرهنگی-هنری

شروع فعالیت های فرهنگی- هنری امیداخباراتی را باید در علاقه مندی وی به کارهای محتوایی دانست. در طی بیش از دو دهه فعالیت فرهنگی امید اخباراتی و زیرمجموعه های وی، از چاپ و انتشار بیش از ده‌ها کتاب ارزشمند حمایت مادی و معنوی صورت پذیرفته است و برای ترویج فرهنگ کتابخوانی، تعداد قابل توجهی کتاب به اقشار مختلف مردم از جمله دانشجویان، دانش‌پژوهان و… هدیه داده شده است. موسسه امید تحت عنوان «سارامید» این فعالیت را به صورتی منسجم به پیش خواهد برد.

2.     امید آرنا: ایجاد فضاهای اختصاصی برای گردهمایی‌های فرهنگی-هنری

موسسه فرهنگی امید درنظر دارد برای حمایت از فعالیت های فرهنگی- هنری فضاهایی مناسب، برای گردهمایی مناسبتی در بخش های کمتربرخوردار تهران و ایران ایجاد نماید و این اماکن را در اختیار فعالان این حوزه قرار دهد. برای ایجاد چنین فضاهایی، چندین ماه دوران مطالعاتی در نظر گرفته شده است و نمونه‌های موفق بین‌المللی آن مورد ارزیابی قرار گرفته است تا بتوان نمونه هایی موفق در کشور از این مراکز اختصاصی ایجاد کرد.

3.     بٌنامید: حمایت از کتاب و کتاب‌خوانی

موسسه فرهنگی امید در مناسبت‌های مختلف در جهت حمایت از فرهنگ کتاب‌خوانی با همکاری برخی ناشران، اقدام به توزیع بن های تخفیف کتاب در میان اقشار مختلف مردم نموده است. در این حوزه موسسه فرهنگی امیداخباراتی در نظر دارد تا این فعالیت را به صورت ویژه در مناطق کم‌تربرخوردار ادامه دهد تا گامی، هرچند کوچک، در جهت اعتلای سطح فرهنگی این مناطق برداشته باشد.

4.     تصویرامید: حمایت از پروژه‌های سینمایی

تصویرامید، براساس علاقه‌ی شخصی امیداخباراتی (Omid Akhbarati) به حوزه فیلم و سینما شکل گرفته است. این علاقه ریشه در نوجوانی وی دارد که به برخلاف سایر همسن‌ها، که درگیر ورزش و مسابقات ورزشی و… بودند، سینما و پیگیری اخبار سینمای ایران و جهان سرگرمی و تفریح اصلی او به حساب می‌آمد و به همین دلیل یکی از اهداف موسسه فرهنگی امید را حمایت از پروژه‌های سینمایی قرار داده است. این موسسه به‌عنوان حامی، مجری و سرمایه‌گذار طرح‌های فرهنگی- هنری همچون «فیلم بی‌همه‌چیز» و «فیلم برادران لیلا» فعالیت داشته است. فیلم «برادران لیلا» با حضور در جشنواره  کن، سر و صدای زیادی به پا کرد و وجود بازیگران برجسته ای چون ترانه علیلدوستی، نویدمحمدزاده، فرهاد اصلانی و پیمان معادی جذابیت این اثر هنری را دوچندان کرده است. فیلم «برادران لیلا» با زمان تقریبی سه ساعت، بلندترین فیلم جشنواره کن 2022 لقب گرفت و در این رخداد بین‌المللی برنده جایزه فدراسیون بین‌المللی منتقدان فیلم شد. این اثر هنری پس از فیلم «بی‌همه چیز» دومین سرمایه‌گذاری موفق موسسه فرهنگی امید در حوزه سینماست. فیلم بی‌همه چیز، به عنوان اولین سرمایه‌گذاری موسسه، با حضور در سی‌ونهمین جشنواره فیلم فجر موفق به کسب 5 سیمرغ بلورین در قسمت بهترین فیلمنامه اقتباسی، بهترین تدوین، بهترین موسیقی متن، بهترین طراحی لباس و جایزه ویژه هیئت داوران شد و جایگاه دومین فیلم برتر از نگاه تماشاگران را به دست آورد. نقطه مشترک هر دو فیلم، پرداختن به مسائل اجتماعی و حضور بازیگران برجسته سینمای ایران، با حمایت مالی موسسه فرهنگی امید است. همچنین حمایت‌هایی مالی، از سه فیلم سینمایی آهو به کارگردانی هوشنگ گلمکانی، روشن به کارگردانی روح‌الله حجازی و آهنگ دونفره به کارگردانی آرزو ارزانش نیز در کارنامه بخش سینمایی موسسه فرهنگ امید دیده می شود.

5.     جایزه امید: برگزاری مسابقات فرهنگی-هنری داخلی و بین‌المللی و اهدای جایزه امید

موسسه فرهنگی امید در نظر دارد در آینده، مسابقاتی در حوزه فرهنگ و هنر برگزار نماید تا ضمن استعدادیابی، مسیری را برای معرفی و رشد در اختیار هنرمندان قرار دهد. رویکرد اصلی موسسه به صورت ویژه حمایت از نخبگان و افراد مستعدی است که فضا و امکانات ظهور و بروز در اختیار ندارند. این مسابقات در مواردی چون مستندسازی، نویسندگی، فیلم کوتاه و… برگزار خواهد شد.

6.     خانه امید: ایجاد و حمایت از خانه‌های فرهنگی-هنری، مساجد، حسینیه ها و…

موسسه فرهنگی امید در مناطق کمتر برخوردار ایران و تهران به دنبال ایجاد فضاهای فرهنگی-ورزشی برای پرکردن اوقات فراغت جوانان با برنامه‌های فرهنگی، هنری و ورزشی است. این فضاها، خانه ای برای ایجاد ارتقاء فرهنگ قشر جوان این مناطق خواهند بود و به عنوان «خانه امید» نامگذاری می شوند.

7.     رادیو امید: رسانه ی صوتی موسسه فرهنگی امید

موسسه فرهنگی امید درنظر دارد در حدود 3 سال آینده، در راستای اهداف فرهنگی-هنری خود رسانه ی صوتی‌ای با عنوان «رادیو امید» ایجاد کند.

8.     سپهرامید: شرکت تولید پویانمایی

شرکت پویانمایی سپهرامید اخباراتی، که بیش از دو دهه، در حوزه تولید پویانمایی‌های فاخر فرهنگی و هنری فعالیت دارد، یکی دیگر از بخش‌های موسسه است و در راستای اهداف فرهنگی-هنری موسسه فعالیت های خود را ادامه می دهد.

9.     مدرسه و سرای فرزندان امید: ویژه مناطق و نواحی کمتربرخوردار کشور

یکی از اقداماتی که موسسه فرهنگی امید درحال انجام است، ساخت و تجهیز مدارس و اماکن فرهنگی از جمله «مدرسه امید» و «سرای فرزندان امید» ویژه نواحی و مناطق  کشور است.

10. فردامید: مجله ی مجموعه امید اخباراتی

فردامید عنوان مجله ای است که برای اطلاع‌رسانی و آگاهی بخشی در رابطه با کارهای خیر، توسط موسسه فرهنگی امید ایجاد شده است. این مجله به دنبال آگاهی بخشی و معرفی شیوه های نوین کارهای خیر است، به شکلی که بتوان بازتعریفی از کارهای خیر داشت و از شکل مرسوم و سنتی آن و محدود کردن آن به برخی کمک‌های مرسوم، فراتر رفت. همچنین این مجله به دنبال ارائه پیشنهاداتی برای به کارگیری فناوری اطلاعات در حوزه کار خیر است تا ضمن جلوگیری از دوباره‌کاری خیریه ها به تقسیم عادلانه کمک‌های خیرین، در مناطق مختلف کشور کمک کند.

11. فرهنگ سرای امید: ایجاد فرهنگ‌سرا در مناطق محروم

موسسه امید اخباراتی (Omid AKhbarati Institute) به دنبال ایجاد فضایی فرهنگی در مناطق آسیب‌پذیر و محروم ایران است تا گامی هرچند کوچک برای ایجاد فضاهای فرهنگی در این مناطق بردارد، مناطقی که مردم دسترسی مناسبی به کتابخانه، سینما و سایر بخش های فرهنگی-هنری ندارند. اولین نمونه این فرهنگ‌سراها در شهرستان محروم کلات‌نادری، از توابع استان خراسان رضوی، در حال آماده‌سازی برای احداث است و در آینده ای نه چندان دور، در اختیار مردم این شهرستان قرار خواهد گرفت.

12. موزه امید: هدایا، یادگاری‌های و تصاویر مرتبط با امیداخباراتی و زیرمجموعه های وی

تمام هدایا، یادگاری ها و آثار مرتباط با رویدادهای مرتبط با آقای امیداخباراتی و زیرمجموعه های وی اعم از یادگاری‌های نویسندگان، بازیگران، تجار و… در موزه امید نگهداری می شوند.

13. ویژامید: حمایت از استارت‌آپ‌ها

یکی از برنامه های موسسه فرهنگی امید، ایجاد ساختاری منسجم برای حمایت از استارت‌آپ ها به ویژه برای حمایت از جوانان مستعد ولی بدون امکانات است. این موسسه به عنوان فرشته ای از این استارت‌آپ‌ها حمایت های مالی، فکری و… خواهد کرد.

14. عطامید: انتشارات موسسه فرهنگی امید

در حال حاضر در کنار هسته‌ی مرکزی موسسه، انتشارات عطامید (عطایی) با حدود یک قرن سابقه، در حوزه نشر آثار فرهنگی و هنری، فضای مناسبی را برای حمایت‌های مادی و معنوی موسسه از هنرمندان ایجاد کرده است. 

پخش ویدیو

آیا میخواهید با ما ارتباط بگیرید ؟

فیلم‌های موسسه فرهنگی امید اخباراتی

فیلم اول

فیلم بی‌همه چیز

اولین تجربه جدی و بزرگ موسسه فرهنگی امید اخباراتی در حوزه سینما، فیلم بی همه چیز با سرمایه گذاری کامل این موسسه بود. فیلم بی‌همه‌چیز فیلمی ایرانی در ژانر درام اجتماعی به کارگردانی محسن قرائی و تهیه کنندگی جوادنوروزبیگی است که در سال ۱۳۹۹ منتشر شد. این فیلم در سی و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر حضور داشته و در 16بخش کاندیدای سیمرغ بلورین این جشنواره شد که در نهایت با عملکردی خیره کننده 5 سیمرغ را نصیب خود کرد.
لینک دانلود فیلم
مشاهده فیلم

فیلم دوم

فیلم برادران لیلا

دومین تجربه بزرگ موسسه امیداخباراتی را باید در حمایت کامل از فیلم بی نظیر برادران لیلا دانست. فیلم برادران، لیلا فیلمِ ایرانی در ژانر درام به نویسندگی و کارگردانی سعید روستایی است. نوید محمدزاده، پیمان معادی، ترانه علیدوستی، فرهاد اصلانی، محمد علی محمدی و سعید پورصمیمی از بازیگران فیلم هستند. برادران لیلا در ۲۵ مهٔ ۲۰۲۲ در جشنواره فیلم کن ۲۰۲۲ به نمایش درآمد و برندهٔ جایزهٔ فدراسیون بین‌المللی منتقدان فیلم (بخش غیراصلی) شد.
لینک دانلود فیلم
مشاهده فیلم

فیلم سوم

آهنگ دونفره

آهنگ دو نفره فیلمی به کارگردانی آرزو ارزانش و تهیه‌کنندگی جواد نوروزبیگی محصول سال ۱۳۹۹ است. این فیلم در سی و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر حضور داشت. بهاره کیان‌افشار، احمد مهرانفر، امیرحسین رستمی، فرزاد فرزین، علیرضا استادی از بازیگران برجسته این فیلم محسوب می شوند. این فیلم یک کمدی است که داستان عاشقانه دارد و درباره ۲ آدم است که داستان‌شان در فیلم با هم به صورت موازی پیش می‌رود و جایی به هم می‌رسند. موسسه فرهنگی امید اخباراتی، مالک درصدی این فیلم می باشد.
لینک دانلود فیلم
مشاهده فیلم

فیلم چهارم

آهو

فیلم سینمایی «آهو» به کارگردانی هوشنگ گلمکانی و تهیه‌کنندگی جواد نوروزبیگی محصول سال 1399 با مشارکت موسسه فرهنگی امید اخباراتی است. فیلمنامه «آهو» با نگاهی به داستان «پروانه‌ها در برف می‌رقصند» نوشته نازنین جودت توسط هوشنگ گلمکانی و سپیده آرمان به نگارش در آمده است. «آهو» حکایت انزوای خودخواسته دختری است که آرزوهایش را بربادرفته می‌بیند اما هنوز امیدش را از دست نداده است. در این فیلم بازیگرانی چون رضا کیانیان، علی مصفا، حامد کمیلی، سهیلا رضوی، رضا یزدانی و با معرفی سپیده آرمان حضور دارند.
لینک دانلود فیلم
مشاهده فیلم

فیلم پنجم

فیلم روشن

روشنبه کارگردانی و نویسندگی روح‌الله حجازی و تهیه‌کنندگی جواد نوروزبیگی و روح‌الله حجازی محصول سال ۱۳۹۹ است. رضا عطاران، سارا بهرامی و سیامک انصاری از بازیگران این فیلم هستند. این فیلم در 39امین جشنواره فیلم فجر حضور داشت. روشن، مرد میانسال عشق بازیگری، نمی‌تواند خانه ثبت‌نامی‌اش را بگیرد و در آستانه فروپاشی همه‌چیز، تصمیم می‌گیرد نقشش را بازی کند. این فیلم در 39امین جشنواره فیلم فجر در سه بخش کاندیدای سیمرغ بلورین شد و در موفق به کسب دو سیمرغ بلورین در بخش بهترین بازیگر نقش اول مرد، توسط رضاعطاران و بهترین فیلمبرداری توسط مرتضی نجفی شد.
لینک دانلود فیلم
مشاهده فیلم